Dagens kreativa bakande resulterade i denna lilla tårta som jag blev löjligt nöjd med faktiskt.
Jag gillar verkligen färgkombinationerna, de känns våriga på nåt vis, som en hyllning till våren!
Det är första gången jag använt mig av floristtråd i makandet av sockerblommor och det var riktigt roligt, så det kommer jag göra om massor med gånger ;)
Jag har använt utstickare till liljor och tanken var att blomman inte skulle bli helt realistisk.
Från början hade jag gjort fler blad än vad den innehåller, men eftersom jag har en son som tyckte att de såg såå goda ut och fick i sig ett par stycken innan jag hann stoppa honom och efter att jag hade satt ihop blomman, råkade tappa den på diskbänken... så fick jag snällt nöja mig med de blombladen som vart kvar... Behöver jag nämna att det ligger i min natur att vara klumpig? Inte en bra egenskap när man sysslar med tårtdekorering kan jag säga..
Här kommer lite bilder!
Tårtan består av hallonbottnar, fylld med hallontryffel samt färska hallon i ena lagret och det andra lagret är fyllt med en nutella- och kokosfrosting som jag även har spacklat tårtan med. Det är absolut en av de godaste smakkombinationerna jag satt ihop i en tårta någon gång, dock väldigt mäktigt men så otroligt gott!
Hallontryffel är gott och superenkelt att göra:
Tina 100 g hallon och pressa ut till puré genom en finmaskig sil.
Smält 200 g vit choklad över vattenbad.
Rör ner hallonpurén i chokladen och tillsätt några droppar röd pasta/karamellfärg.
Låt stå i kylen en stund för att stelna till sig en aning.
Jag gillar verkligen färgkombinationerna, de känns våriga på nåt vis, som en hyllning till våren!
Jag har använt utstickare till liljor och tanken var att blomman inte skulle bli helt realistisk.
Från början hade jag gjort fler blad än vad den innehåller, men eftersom jag har en son som tyckte att de såg såå goda ut och fick i sig ett par stycken innan jag hann stoppa honom och efter att jag hade satt ihop blomman, råkade tappa den på diskbänken... så fick jag snällt nöja mig med de blombladen som vart kvar... Behöver jag nämna att det ligger i min natur att vara klumpig? Inte en bra egenskap när man sysslar med tårtdekorering kan jag säga..
Här kommer lite bilder!
Tårtan består av hallonbottnar, fylld med hallontryffel samt färska hallon i ena lagret och det andra lagret är fyllt med en nutella- och kokosfrosting som jag även har spacklat tårtan med. Det är absolut en av de godaste smakkombinationerna jag satt ihop i en tårta någon gång, dock väldigt mäktigt men så otroligt gott!
Hallontryffel är gott och superenkelt att göra:
Tina 100 g hallon och pressa ut till puré genom en finmaskig sil.
Smält 200 g vit choklad över vattenbad.
Rör ner hallonpurén i chokladen och tillsätt några droppar röd pasta/karamellfärg.
Låt stå i kylen en stund för att stelna till sig en aning.
Ha det underbart!
Kram Angelica
Vilken vacker tårta och framförallt blomman! Jag håller med om färgkombinationen, det är något med grönt och orange som är så härligt vårigt..
SvaraRaderaTack så mycket :)
Radera