Cakepops är en söt liten kaka på pinne som passar till alla möjliga slags tillställningar, särskilt bra och poppis på barnkalaset ;).
Det roliga med de här små kakorna är att man egentligen inte behöver ha något speciellt recept för att göra dom, har du några tårtrester kvar så är det bara att köra ner allt i mixern så det blir en smet.
Det som krävs är en någorlunda torr ingrediens och minst en riktigt kladdig ingrediens. Har du några kraschade muffins, tårtbottnar eller sockerkakor så kan du göra cakepops på dem istället för att slänga dem. Ekonomiskt och dessutom supergott!
Cakepops kan man också göra på färdigköpta kakor, så som ballerinakakor eller oreocookies.
Bra kladdiga ingredienser att använda kan vara t ex färskost, nutella, vaniljkräm, olika sorters mousser, mosade bär och frukter mm... Det är bara fantasin som sätter gränser :)!
Jag tog vad jag hade i kylen när gjorde de som är i detta inlägget:
En halv kraschad vaniljtårtbotten
1 mosad banan
ca 100 g philadelphiaost med chokladsmak
200 g choklad (jag använde vit denna gången)
lite kokosfett (det går också bra med rapsolja)
Valfri dekoration te x strössel, godis, mini maränger mm..
Klubbpinnar, grillpinnar eller lite hårdare sugrör
Smula sönder kakan.
Blanda i de övriga ingredienserna och rör om ordentligt tills allt är väl blandat.
Forma små bollar till en 5-kronas storlek, lägg dem på en tallrik eller plåt och ställ in i kylen i ca 30 min. De ska bli lite hårda.
Smält chokladen med lite kokosfett (eller rapsolja).
Doppa ena änden i chokladen och tryck sedan ner den i bollen, när du gjort det med alla bollarna ställer du in dem i kylen en stund till tills chokladen stelnat.
Doppa ner dem en efter en i chokladen så att hela bollen är täckt med choklad, skaka försiktigt av överflödig choklad så du får en jämn yta.
Ska du ha strössel som dekoration på dina cakepops, låt dem stå och torka till sig lite innan du strör på strösslet.
Har du inget cakepopsställ att ställa dina cakepops i, går det lika bra att hälla socker i ett glas eller använda en bit frigolit eller oasis.
Du kan också färga din choklad (om du använder vit choklad) för att få en ännu roligare effekt på dina cakepops. Då ska du använda lite kokosfett och oljebaserad pastafärg (finns att köpa på strössel och annat och kakburken).
Det roliga med de här små kakorna är att man egentligen inte behöver ha något speciellt recept för att göra dom, har du några tårtrester kvar så är det bara att köra ner allt i mixern så det blir en smet.
Det som krävs är en någorlunda torr ingrediens och minst en riktigt kladdig ingrediens. Har du några kraschade muffins, tårtbottnar eller sockerkakor så kan du göra cakepops på dem istället för att slänga dem. Ekonomiskt och dessutom supergott!
Cakepops kan man också göra på färdigköpta kakor, så som ballerinakakor eller oreocookies.
Bra kladdiga ingredienser att använda kan vara t ex färskost, nutella, vaniljkräm, olika sorters mousser, mosade bär och frukter mm... Det är bara fantasin som sätter gränser :)!
En halv kraschad vaniljtårtbotten
1 mosad banan
ca 100 g philadelphiaost med chokladsmak
200 g choklad (jag använde vit denna gången)
lite kokosfett (det går också bra med rapsolja)
Valfri dekoration te x strössel, godis, mini maränger mm..
Klubbpinnar, grillpinnar eller lite hårdare sugrör
Smula sönder kakan.
Blanda i de övriga ingredienserna och rör om ordentligt tills allt är väl blandat.
Forma små bollar till en 5-kronas storlek, lägg dem på en tallrik eller plåt och ställ in i kylen i ca 30 min. De ska bli lite hårda.
Smält chokladen med lite kokosfett (eller rapsolja).
Doppa ena änden i chokladen och tryck sedan ner den i bollen, när du gjort det med alla bollarna ställer du in dem i kylen en stund till tills chokladen stelnat.
Doppa ner dem en efter en i chokladen så att hela bollen är täckt med choklad, skaka försiktigt av överflödig choklad så du får en jämn yta.
Ska du ha strössel som dekoration på dina cakepops, låt dem stå och torka till sig lite innan du strör på strösslet.
Har du inget cakepopsställ att ställa dina cakepops i, går det lika bra att hälla socker i ett glas eller använda en bit frigolit eller oasis.
Du kan också färga din choklad (om du använder vit choklad) för att få en ännu roligare effekt på dina cakepops. Då ska du använda lite kokosfett och oljebaserad pastafärg (finns att köpa på strössel och annat och kakburken).
Ha en skön helg!
Kram Angelica
Såg din blogg i tidningen, blen nyfiken!
SvaraRaderaHELT otroligt vad duktig du är,
man blir glad över dina skapelse.
Kul för dina nära och kära som har dej
med din talang.
Kramisar S
Tack så mycket, vad roligt att du gillar mitt bakande :)!
RaderaKram Angelica