tisdag 11 december 2012

Metallisk glamourtårta

Den här tårtan gjorde jag till min vän Yvonne på hennes födelsedag, jag fick fria händer och eftersom hon är lite av en raggarbrud ;P så tyckte jag att svart och metallfärger skulle passa fint, i detta fallet blev det brons.
Personligen tycker jag att metallicfärger på bakverk är riktigt snyggt!
Då jag älskar glamorösa tårtor så kunde jag inte låta bli att slänga in lite pärlor, diamanter och vita pärlemotoner i tårtan också... Diamonds are a girls best friend, inte sant ;)?!

Yvonne ville ha en kombination av hallon, vit choklad och baileys i tårtan, så det fick det bli.

Tårtan består av vaniljbottnar, fyllda med hallon- och mascarponekräm (ofta återkommande i mina tårtor, jag vet, men den är ju såå himla god!), krossad vit choklad och mjölkchokladfluff med smak av baileys. Den är spacklad med vit chokladsmörkräm och täckt med marsipan. Dekorationerna består av sugarpaste, gumpaste, sockerkulor, ätbara diamanter och ätbar bronsfärg och pärlemopulverfärg.


Jag fick lite över och gjorde en bakelse som jag provsmakade samma kväll, fast då hade jag chokladbottnar, smakerna var helt fantastiska tillsammans!

 (Datorn bestämde sig för att krångla lite, så bilderna blir tyvärr inte större än så här..)


 
 
Ha en härlig eftermiddag!
 
Kram

1 kommentar:

  1. Detta är typ den finaste tårtan jag sett. Man vill ju inte ens äta den, kan ha den som prydnad istället hehe. Helt i min smak, Wow!

    SvaraRadera