Tänkte tipsa om ett litet knep man kan använda sig av när man bakar tårtbottnar.
Om du inte har många formar av samma mått som du kan sätta in i ugnen samtidigt, utan bara en så du får dela den i flera, för att få ut det antal bottnar du behöver för att fylla din tårta, är det här ett bra sätt om det finns risk att bottnen väller över formen under gräddningen.
Klipp ut en remsa av bakplåtspapper som är ca dubbelt så bred som formen är hög.
smörj formen med smör och "klistra" fast bakplåtspappret längs med kanterna.
Smörj längs med kanten på bakplåtspappret med smör, smörj också högre än vad kanten på formen är.
Fyll formen med smeten och grädda bottnen.
Detta tillåter bottnen att bli hög och fin under gräddningen!
Bilden jag visar är egentligen inte något bra exempel då jag denna gången använde tre formar till den här smeten.
Men det är bara för att visa hur jag menar.
Om du inte har många formar av samma mått som du kan sätta in i ugnen samtidigt, utan bara en så du får dela den i flera, för att få ut det antal bottnar du behöver för att fylla din tårta, är det här ett bra sätt om det finns risk att bottnen väller över formen under gräddningen.
Klipp ut en remsa av bakplåtspapper som är ca dubbelt så bred som formen är hög.
smörj formen med smör och "klistra" fast bakplåtspappret längs med kanterna.
Smörj längs med kanten på bakplåtspappret med smör, smörj också högre än vad kanten på formen är.
Fyll formen med smeten och grädda bottnen.
Detta tillåter bottnen att bli hög och fin under gräddningen!
Bilden jag visar är egentligen inte något bra exempel då jag denna gången använde tre formar till den här smeten.
Men det är bara för att visa hur jag menar.
Hoppas det kan vara till hjälp!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar